Marga van Praag is geboren op 14 september 1946 in Amsterdam.
Na enkele jaren toneelschool en een cursus journalistiek gaat ze achter de schermen bij de Vara aan het werk. Ze werkt mee aan het kunstprogramma Signalement, De Jonge Onderzoekers, de populaire tv-quiz Twee voor Twaalf en het satirische programma Hoe bestaat het.
HET NOS-JEUGDJOURNAAL

Generaties groeiden op met Marga van Praag als het gezicht van het Jeugdjournaal als ze in 1980 de overstap maakt naar de NOS. Daar staat ze als verslaggever, presentator en redacteur aan de wieg van het nieuwe Jeugdjournaal. Het programma verricht in de jaren tachtig pionierswerk met het doorbreken van taboes over kindermishandeling, euthanasie tot seksueel misbruik en kinderen met kanker.

Van Praags manier van interviewen trekt ook de aandacht in het buitenland. De Franse kwaliteitskrant Le Monde komt kijken, en een team van het Duitse ZDF filmt Marga’s met jeugdige neonazi’s in Bremen. Voor alle Nederlandse journaals is ze getuige van een historische gebeurtenis: de Val van de Muur in de DDR.

HET NOS-JOURNAAL

In 1993 stapt ze over naar het reguliere journaal en is tien jaar actief als presentator. Van Praag’s grote kracht zijn speciale reportages. Zo volgt ze in Tokio vrouwen die in WOII als ‘troostmeisjes’ in Nederlands Indië door de Japanse bezetter zijn misbruikt.

In 2008 neemt ze afscheid van de NOS en wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Maar Marga zou Marga niet zijn als ze niet onverminderd doorgaat met haar journalistieke passie. Voor de tv-zender Het Gesprek maakt ze een reeks portretten, en ze speelt zowel in de Vagina Monologen als de Afscheidsmonologen.

Samen met Ad van Liempt schrijft ze een ontroerend boek over de geschiedenis van haar vader en oom, de twee broers Max en Jaap van Praag. De een gold als de beroemdste zanger van na de oorlog, de ander werd bekend als ‘mister Ajax’. De dubbelbiografie werd alom lovend ontvangen.

Met Van Liempt maakt ze ook de aangrijpende televisie-docu ‘Max van Praag, de stem van de jaren vijftig’. Deze werd in 2011 bij de NTR uitgezonden in Het uur van de wolf .